Duitse wijn, zomers karakter!

Wijn uit Duitsland? Ik hoor je denken…Zijn onze Oosterburen te bestempelen als goede wijnbouwers? Nou, dat zijn ze zeker! Wisten we al dat het Duits klinkende Franse wijngebied populair is vanwege de beroemde Franse Elzas wijn, er zijn in Duitsland maar liefst 13 wijngebieden te benoemen. Grofweg kunnen we stellen dat de gebieden rondom de Rijn en Moezel de grootste wijnproductie kent. Hier nemen we je in vogelvlucht mee langs de 3 meest bekende Duitse wijngebieden: Mosel, Rheinhessen en Pfalz, met 3 thuisblijf toppers op een rij.
Wijn combineren met lamsvlees

Wijn combineren met lamsvlees, Het begint eindelijk weer lente te worden. Het wordt warmer, de vogeltjes fluiten en iedereen begint wat vrolijker te worden. Daarnaast is de lente de (oorspronkelijke) start van het seizoen, waar lamsvlees beschikbaar is. Lamsvlees aan zich heeft een zacht en smeuïg karakter. Daarnaast heeft het vlees een erg volle smaak.
Hoe combineer ik wijn en spijs?

Vroeger kon het je misschien niet veel interesseren en koos je in het restaurant waarschijnlijk het goedkoopste glas. Of in de supermarkt een fles wijn die mooi vormgegeven was, of ging je gewoon voor pils en spijs in plaats van wijn en spijs?
Optimaal genieten van je glas wijn

De meningen over dit onderwerp lopen nogal uiteen. Zweert de een bij een groot wijnglas voor zowel rode als witte wijn, een ander schenkt gerust wijn uit een drinkglas. Taboe of juist niet? We geven je graag 3 luchtige tips om optimaal te genieten van je glas wijn.
Zo proef je wijn
