Verantwoord alcaholgebruik

Verantwoord alcaholgebruik

Op 1 juni 2021 is de nieuwe alcoholwet in werking getreden. Deze wet stelt strikte eisen aan bedrijven waar alcoholische dranken worden verkocht. Ook wij bij ProefWijn zijn wij genoodzaakt om diverse maatregelen te nemen op het gebied van de leeftijdsverificatie. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de verkoop van alcoholhoudende dranken aan minderjarige niet meer mogelijk is.

Alle verkopers van alcohol dienen met ingang van de nieuwe wet te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Één van deze voorwaarden is dat er een leeftijd check op iedere zending komt die wij aan onze vervoerder aanbieden. Het in ontvangst nemen van uw pakket zal dan altijd geverifieerd worden aan de hand van uw ID bewijs. Voor deze wettelijk verplichte handeling van onze vervoerder zijn wij helaas genoodzaakt hiervoor een kleine toeslag bij uw bestelling te berekenen.

Algemene informatie

Je bent op deze pagina terechtgekomen omdat je hebt aangegeven dat je 18 jaar of jonger bent. ProefWijn verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Wij verkopen dranken uitsluitend aan kopers van 18 jaar en ouder omdat dit wettelijk verboden is. Wij willen graag dat iedereen verantwoord kan gaan genieten van wijn. Wanneer je volwassen bent nodigen we je graag uit om een bestelling te maken en het goede voorbeeld te stellen aan de jeugd onder de 18 jaar door verantwoord om te gaan met alcohol.

De wetgeving heeft aangegeven dat jongeren onder de 18 jaar geen wijn mogen kopen. Op onze checkout pagina staat dan ook niet voor niets een geboortedatum om in te vullen. Bij aflevering van wijnpakketten met de post zullen wij gaan controleren of de leeftijdsindicatie goed is. Door deze stappen willen we onze bijdrage leveren aan het bevorderen van verantwoord alcoholgebruik en het terugdringen van alcoholmisbruik.

ProefWijn kent én neemt haar verantwoordelijkheid in het tegengaan van verkoop aan minderjarigen en onderschrijft de regels en wetgeving die bestaan voor de verkoop van alcoholhoudende dranken en houdt zich hier strikt aan.

Leeftijds controle bij bestellen

Voordat je kunt bestellen vragen wij om je geboortedatum, dit dien je naar waarheid in te vullen.

Leeftijds controle bij aflevering

Onze wijnbestellingen worden verzonden via Flespakket/PostNL. Bij deze bestellingen maken wij gebruik van een legitimatieplicht. Dat betekent dat als het pakket bij je wordt aangeboden er gevraagd wordt om legitimatie. De bezorger zal dan checken of de ontvanger wel 18 jaar of ouder is. Ook bij het afhalen van een bestelling bij een afhaalpunt zal er om legitimatie gevraagd worden. Zorg daarom dat je altijd een legitimatiebewijs bij je hebt bij het afhalen van uw pakket. Ook is het niet meer toegestaan om de bestelling achter te laten in de tuin of in een pakket box. Dit omdat legitimatie verplicht is volgens de nieuwe alcoholwet.

Werkwijze en verpakking voorwaarden

Onze werkwijze is bekend bij al onze medewerkers en onze dozen worden voorzien van de teksten ‘Legitimatie verplicht’ en ook het Nix logo is aanwezig op de verzendverpakking zodat dit nog beter zichtbaar is voor zowel de bezorger als de ontvanger.

Extra kosten van de verzending

Waarom vragen wij €1,00 per bestelling voor de ‘Verplichte Legitimatie check Alcohol Wet’? De kosten van het legitimeren bij aflevering zijn erg kostbaar. Hiervoor vragen wij een kleine bijdrage van €1,00 per bestelling voor deze verplichte kosten vanuit de overheid.
De waardering van www.proefwijn.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 270 reviews.