Chardonnay wijn

Chardonnay wijn

Chardonnay wijn | Proefwijn

Wat weetjes over de Chardonnay witte wijn

De Chardonnay wijn is een bekende wijn in het assortiment van veel wijnliefhebbers. Vroeger ontstaan in Frankrijk maar tegenwoordig is er geen land waar deze chardonnay druif niet is geweest met heerlijke wijnen en veel verschillende smaken en geuren tot gevolg.

Chardonnay kenmerken:

  • De meest aangeplante druivensoort ter wereld
  • Beste serveer temperatuur 8-10 graden
  • Okergeel van kleur
  • Smaken en geuren van o.a. boter, ananas, citroen, perzik, gele appel, karamel en bij houtrijping natuurlijk een houtsmaak/geur
  • Lekker bij schaaldieren en oester (lichte chardonnay) en vette romige gerechten zoals  vis van de grill, kip en varkensvlees en diverse kaassoorten.

De verschillende chardonnay wijnen

Wanneer een chardonnay druif in wat noordelijk gelegen gebieden groeit kan deze een wijn produceren die wat fris en mineraalachtig kan zijn met een frisse groene fruit smaak en geur in het glas. Daarentegen herken je vaak de zuidelijker geteelde chardonnay druiven aan een meer vetter (vanille) en steviger in het glas wijn. Vaak ook gecombineerd met een houtlagering maar dat de chardonnay wijn wat donkerder van kleur is.

Krijg je al zin om onze witte Chardonnay wijnen te proeven, check de website voor meer info.

Chardonnay weetje

Een witte Bourgogne, een Chablis en een Blanc de Blanc champagne hebben allemaal 1 ding gemeen en dat is dat ze allen van 100% Chardonnay zijn gemaakt.

De chardonnay wijn is een echte consumentenwijn, graag gedronken op terrassen en in de woonkamer. Het is een wijn die gauw goed is en graag aftrek heeft bij een steeds groter groeiende groep wijndrinkers.

Chardonnay kopen bij ProefWijn?

Natuurlijk hebben wij deze chardonnay witte wijn in het assortiment, als gewone witte wijn maar ook als champagne. Check de website voor ons Chardonnay wijnen overzicht.

Recent wijnnieuws

De waardering van www.proefwijn.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 270 reviews.