Chablis wijnen

Chablis wijnen

Chablis wijnen | ProefWijn

Wijnen uit de Bourgogne, de Chablis

Chablis wijnen vinden hun oorsprong in de streek Bourgogne in Frankrijk. Rondom het stadje Chablis bevinden zich de wijngaarden vol met chablis. Het grappige feitje is wel dat de chablis witte wijnen gemaakt worden van de Chardonnay druif.

Verschillende Chablis termen

Er zijn verschillende termen bij Chablis witte wijnen, je hebt misschien wel eens op het etiket het volgende gelezen;

  • Premier Cru Chablis
  • Grand Cru Chablis
  • Chablis
  • Petit Chablis

Deze vier classificaties van Chablis witte wijnen maakt onderscheid in waar de druiven zijn geteeld, hoogte, regio, en pluktijd, en natuurlijk de bodemgesteldheid die ook bij deze Chablis witte wijnen komt kijken.

Hoe lang kun je een Chablis bewaren?

Eigenlijk zijn de meeste chablis witte wijnen houdbaar to zo’n 10-15 jaar (Grands en Premier) de gewone Chablis tot zo’n 3-4 jaar en de Petit zijn meer de Chablis wijnen die je gelijk kunt drinken als mooie jonge witte wijn.

Chablis wijnen kun je natuurlijk ook bij ProefWijn kopen.

Wat zijn de bodem situaties voor een Chablis wijn?

De Chablis witte wijn is een mooie drinkbare frisse witte wijn die doordat de druif op een bijzondere bodem staat en in een vrij koel klimaat staat een bepaalde smaak en geur kan voortbrengen. Door de bodemstructuur wat bestaat uit kalk, klei en oude(fossiele) schelpdieren komt er een bepaalde mineraliteit in het glas naar boven.

Chablis wijnen kun je natuurlijk ook bij ProefWijn kopen. Op de website hebben wij van het Domaine Jean Goulley een aantal prachtige prijswinnende Chablis wijnen staan. Ze zijn zeker niet goedkoop maar oh zo lekker. Voor de liefhebber is deze chablis wijn echt een aanrader, probeer eens een flesje wanneer je een doos wilt mixen met andere wijnen.

Recent wijnnieuws

De waardering van www.proefwijn.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 269 reviews.