Bestaat er wijn zonder alcohol?

Bestaat er wijn zonder alcohol?

Bestaat er wijn zonder alcohol | ProefWijn

Is wijn zonder alcohol ook wijn?

Het korte antwoord is, Nee, wijn zonder alcohol is geen wijn want wijn bestaat uit alcohol, zuren, suiker, kleur, geur en smaakstoffen. Wijn is een alcoholische drank wat gemaakt is van vergiste druiven. De basis van een wijn zijn de wijndruiven. Het % alcohol is afhankelijk van de hoeveelheid suiker en hoe de wijnmaker zijn wijn maakt. Als regel kun je wel zeggen dat hoe meer suiker er in een druif zit hoe hoger het alcoholpercentage kan worden.

Maar er zijn toch alcoholvrije wijnen?

Absoluut! Wijn zonder alcohol bestaat en het is een geweldige optie voor mensen die willen genieten van de smaken van wijn zonder de effecten van alcohol. Deze wijnen worden vaak aangeduid als “alcoholvrije wijn” of “alcoholarme wijn”.

Het proces om wijn zonder alcohol te maken, is eigenlijk best interessant. Tijdens de productie wordt de alcohol uit de wijn verwijderd via verschillende methoden, zoals omgekeerde osmose, vacuümdestillatie of verdamping bij lage temperaturen. Hierdoor blijven de smaken en aroma’s behouden, maar wordt het alcoholgehalte tot een minimum of zelfs nul gereduceerd.

En wat is dan de smaakbeleving?

Een glas wijn dat dezelfde complexe smaken en karakteristieken heeft als normale wijn, maar dan zonder die buzz van alcohol. Het is een geweldige keuze voor mensen die bijvoorbeeld moeten rijden, zwangere vrouwen of gewoon voor diegenen die geen alcohol willen consumeren.

Kijk gauw verder op de website wat wij aan alcoholvrije wijnen hebben. 

Welke alcoholvrije wijnen zijn er?

Je kunt verschillende soorten alcoholvrije wijnen vinden, zoals rode, witte, rosé en zelfs mousserende varianten. Het mooie is dat deze wijnen steeds populairder worden, dus je hebt tegenwoordig best wat keuze!

Dus ja, als je op zoek bent naar de smaak van wijn zonder de alcohol, dan is alcoholvrije wijn zeker een optie om te overwegen. Geniet ervan zonder je zorgen te maken over de alcohol!

Recent wijnnieuws

De waardering van www.proefwijn.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 269 reviews.